Lezingen

Verlatingsangst bij honden

Datum: 25 januari 2024

Tijd 19.30 uur via Google Meet. De link volgt uiterlijk de maandag voorafgaand aan de lezing.

In deze online lezing van 60-90 minuten neemt verlatingsangst deskundige voor honden Dominique van Bree ons mee in verlatingsangst.

Wat is het verschil tussen niet graag alleen willen zijn en verlatingsangst? Welk gedrag laat de hond zien die verlatingsangst heeft en wat zijn de hoofdoorzaken?

Dominique neemt ons daarna mee in de weg die mogelijk tot een oplossing leidt. De weg duurt uiteraard langer dan één avond maar geeft een aardige inzage in de werkwijze van Dominique.

Hoe fijn zou het zijn wanneer de hond geen of minder stress ervaart bij het alleen thuis blijven en hoe prettig is het dat je zelf weer wat makkelijker de deur uit kan.

Er geldt een ledenkorting van €5,00. Deze is zichtbaar wanneer je als lid bent ingelogd op de website.


Emoties bij honden

Dinsdag 31 oktober 2023 18:30-22:00.

In deze ca. 3,5 uur durende online lezing worden de 7 emotionele systemen van Jaak Panksepp nader toegelicht door Edgar van de Kamp van HondBewust.

Naast een stukje inhoudelijke achtergrond wordt uitgelegd hoe deze emotionele systemen in het dagelijks leven herkenbaar zijn bij onze honden, waar het nog wel eens mis gaat bij de interpretatie door mensen én hoe om te gaan met deze emoties in de praktijk, bijvoorbeeld op de hondenschool. De wetenschappelijke stof wordt met praktijkvoorbeelden en videomateriaal onderbouwd en op een luchtige manier gebracht, zodat het bij de toehoorders goed blijft hangen.

Na afloop is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen. Edgar zal aangeven hoe en op welke momenten er tijdens de lezing interactie mogelijk is.

Wie zich aanmeldt krijgt een paar dagen van te voren via e-mail een link toegezonden. Helaas is terugkijken niet mogelijk.

Mensen die zich aanmelden krijgen binnen een week na de lezing via mail een deelname certificaat toegezonden.

Er geldt een ledenkorting van €10,00. Deze is zichtbaar wanneer je als lid bent ingelogd op de website. De ledenprijs voor de lezing is €15,00.


Blaffen van honden - Gerd Köhler.

Vrijdag 22 januari 2021 19:00.
De lezing wordt georganiseerd via Zoom en is dus online bij te wonen. Het is aan te bevelen om voorafgaand aan de lezing Zoom al te installeren op het apparaat waarmee je de lezing wil bijwonen (desktop, laptop, tablet en/of mobiele telefoon). Zoom is eenvoudig te downloaden en installeren via de Zoom website.

De lezing is op vrijdag 22 januari 2021; aanvang 19.00 uur tot ongeveer 21.00 uur met uitloop. Dit is een Zoom lezing. Mensen die zich deze website hebben aangemeld krijgen een paar dagen voor de lezing een link toegestuurd. Aan het eind van de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen.
Ben je lid? Maak dan gebruik van de speciale ledenprijs na inloggen.